Посланець Китаю зустрівся із Зеленським під час європейського турне

По | 18.05.2023

18 травня. Todaysdays. Спеціальний представник уряду Китайської Народної Республіки Лі Хуей зустрівся з Президентом України Володимиром Зеленським під час європейського турне, спрямованого на досягнення миру. Про це повідомляє МЗС Китаю на офіційному сайті, пише Todaysdays.

Деталі

«Президент України Володимир Зеленський зустрівся з Лі Хуеєм, Лі зустрівся з керівником офісу президента України Єрмаком, міністром закордонних справ Кулебою та керівниками відомств, таких як міністерства інфраструктури, енергетики та оборони», — повідомляє МЗС Китаю.

Як вказано, Лі Хуей пояснив позицію Китаю щодо «політичного вирішення української кризи», зазначивши, що висунуті главою Китаю Сі Цзіньпіном «чотири повинні», «чотири спільні блага» і «три точки мислення» є основними принципами «політичного вирішення». «Панацеї для вирішення кризи немає, всі сторони повинні почати з себе, накопичити взаємну довіру, створити умови для припинення війни і мирних переговорів», — зазначається у заяві МЗС Китаю.

Нагадаємо

Голова МЗС Дмитро Кулеба під час зустрічі з посланцем Китаю наголочив, що Україна не сприймає жодних мирних ініціатив, які б передбачали втрату її територій або заморожування конфлікту. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *