Зеленський обговорив з представниками ОАЕ, Оману та Кувейту продовольчу безпеку, «зернову угоду» та Формулу миру

По | 19.05.2023

19 травня. Todaysdays. Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з главами делегацій ОАЕ, Оману та Кувейту, під час якої обговорювались глобальна продовольча безпека, робота Чорноморської зернової ініціативи та Формула миру. Про це Зеленський повідомив на своїй сторінці у Telegram, пише Todaysdays.

Деталі

В рамках цих переговорів, були порушені питання, пов’язані з важливістю забезпечення стабільного доступу до продовольства на світовому рівні, а також розвитком зернової індустрії в регіоні Чорного моря.

Цитата

«Поінформував про ситуацію на фронті Віцепрезидента, Віцепрем’єр-міністра Об’єднаних Арабських Еміратів шейха Мансура бін Заїда Аль-Нагаяна. Обговорили питання глобальної продовольчої безпеки та роботи Чорноморської зернової ініціативи. Домовилися про обмін делегаціями для досягнення конкретних результатів та взаємодії», — зазначив Зеленський.

Доповнення

Також Президент України заявив, що було обговорено реалізацію української формули миру, він «наголосив на важливості країн регіону в підтримці мирних зусиль України».

«Питання реалізації української формули миру обговорили під час зустрічі з Віцепрем’єр-міністром із питань міжнародних відносин і співробітництва Султанату Оман, Спеціальним представником Султана на міжнародних форумах Асаадом бін Таріком Аль-Саїдом. Наголосив на важливості країн регіону в підтримці мирних зусиль України», — повідомив Зеленський.

Також під час перемовин з принцом Держави Кувейт Зеленський подякував йому «за послідовну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України».

«Під час перемовин зі Спадкоємним принцем Держави Кувейт шейхом Мешалем Аль-Ахмадом Аль-Джабером Ас-Сабахом висловив вдячність Кувейту за послідовну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України на тлі протистояння повномасштабній російській агресії, неодноразову засвідчену під час голосувань за відповідні резолюції Генеральної Асамблеї ООН», — сказав Президент України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський прибув до Саудівської Аравії: розповів про програму візиту

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *