Зеленський у Саудівській Аравії зустрівся зі спадкоємним принцом: зацікавлений у допомозі Ер-Ріяда зі звільненням бранців з полону рф

По | 19.05.2023

19 травня. Todaysdays. Президент України Володимир Зеленський розпочав робочий візит до Королівства Саудівська Аравія із зустрічі зі спадкоємним принцом, прем’єр-міністром Саудівської Аравії Мухаммадом бін Салманом аль Саудом. Сторони зокрема обговорили питання допомоги Ер-Ріяда зі звільнення бранців з російського полону, повідомили в Офісі Президента, пише Todaysdays.

Деталі

«Глава держави відзначив успішну участь Саудівської Аравії у поверненні з російського полону 10 іноземних військовополонених і висловив зацікавленість у продовженні спільних зусиль заради звільнення бранців», — вказано у повідомленні.

Під час зустрічі, як вказано, Президент України поінформував співрозмовника про безпекову ситуацію в нашій країні та протидію російському агресору.

Зеленський також розповів про «головні елементи української мирної ініціативи – формули миру, яка має на меті зупинення війни та відновлення миру». І подякував спадкоємному принцу Саудівської Аравії «за підтримку територіальної цілісності й суверенітету України та принципову позицію в межах міжнародних організацій».

Спадкоємний принц Саудівської Аравії, як повідомляється, підтвердив зацікавленість в інвестиціях в Україну та відновлення нашої держави.

Президент запросив Мухаммада бін Салмана аль Сауда відвідати Україну з візитом.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що прибув до Саудівської Аравії, де виступить на саміті Ліги арабських держав і зустрінеться зі спадкоємним принцом Мухаммадом бін Салманом аль-Саудом.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *