Земельні ділянки Марченко на березі Дніпра вартістю понад 200 мільйонів грн були повернуті державі

По | 19.05.2023

КИЇВ. 19 травня. Todaysdays. Київська обласна прокуратура повернула земельні ділянки на березі Дніпра, які належали Оксані Марченко, дружині лідера забороненої партії «ОПЗЖ» Віктора Медведчука у державну власність. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора на своїй сторінці у Telegram, пише Todaysdays.

Деталі

Київська обласна прокуратура успішно захистила права держави на земельні ділянки лісогосподарського призначення площею 9,5 га та вартістю понад 204 млн грн, у судовому засіданні.

За результатами розгляду справи прокурори довели, що частина лісової ділянки на березі річки Дніпро, в Бориспільському районі, була незаконно передана в приватну власність.

Подальше включення цієї землі до статутного фонду юридичних осіб було визнано порушенням законодавства. Адже бенефіціаром земель є Марченко, дружина колишнього народного депутата Медведчука, який позбавлений українського громадянства.

Тому Київська обласна прокуратура звернулася до господарського суду Київської області, який задовольнив позов і вирішив повернути ці землі у державну власність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд арештував активи дружини Медведчука на понад 440 млн грн

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *