Генштаб: окупанти здійснюють рейдові заходи, з метою залякування мешканців на ТОТ

По | 20.05.2023

КИЇВ. 20 травня. Todaysdays. Окупанти здійснюють рейдові заходи, з метою залякування мешканців на тимчасово окупованих територіях. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ, передає Todaysdays.

Цитата

«російські окупанти продовжують примусову паспортизацію населення в Каховці тимчасово зайнятої території Херсонської області. Щоб пришвидшити цей процес загарбники проводять демонстративні рейдові заходи, які мають на меті залякати місцеве населення можливою мобілізацією та відчуженням майна.

Зокрема, окупанти здійснюють поквартирні та побудинкові обходи. Проводять перепис населення та здійснюють психологічний тиск, примушуючи до паспортизації.

Також ворог погрожує українським громадянам, які відмовились від отримання російського паспорта, примусовим виселенням із власних осель та відключенням від електроенергії», — зазначили в Генштабі.

Доповнення

У Генштабі також повідомили, що протягом минулої доби противник завдав 6 ракетних та 62 авіаційних удари, а також здійснив 65 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Зазнала руйнувань цивільна інфраструктура.

Зокрема, внаслідок обстрілу Кривого Рогу Дніпропетровської області, населених пунктів Степногірськ Запорізької області та Берислав і Зеленівка на Херсонщині, є загиблі та поранені цивільні особи, загинула дитина, знищено житлові приватні будинки, медичні установи та інша цивільна інфраструктура.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авіація ЗСУ завдала 13 ударів по районах зосередження росіян — Генштаб

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *