У Києві пройшла урочиста хода «Чекаємо додому захисників Маріуполя»

По | 20.05.2023

КИЇВ. 20 травня. Todaysdays. У Києві до дня, коли останній оборонець міста Маріуполя Донецької області вийшов з «Азовсталі», пройшла урочиста хода «Чекаємо додому захисників Маріуполя». Про це інформує Todaysdays, посилаючись на сторінку Патронатної служби Азову у Telegram.

Деталі

Патронатна служба нагадала, що захисники Маріуполя тримали оборону міста в умовах безперервних боїв і бомбардувань 86 днів. Зазначається, що на сьогодні близько 700 азовців залишаються у російському полоні.

Цитата

«Все, що ми робимо нині, має на меті одне — звільнити кожного з них. І навіть якщо весь світ залишить нас, перестане підтримувати, ми не припинимо боротись. Бо маємо за кого. Ми не знатимемо спокою, поки бодай один боєць «Азову» лишатиметься у полоні. Бо найголовніше для нас — було і є — не підвести свого побратима, не відступити тоді, коли він розраховує на допомогу», — йдеться в повідомленні.

Доповнення

Бої за Маріуполь розпочалися у перший день повномасштабного вторгнення рф, 24 лютого. Вже 2 березня місто було повністю оточене. У середині квітня єдиним центром спротиву залишився комбінат «Азовсталь», куди проривалися усі українські підрозділи, що були у місті. Оборону міста здійснювали: полк «Азов», морські піхотинці, прикордонники, нацвардійці, поліцейські. 

Також на комбінаті перебували цивільні, які ховалися від обстрілів та бомбардувань. Їх евакуювали на початку травня, а з 16 травня за наказом президента України Володимира Зеленського з «Азовсталі» почали виходити українські бійці. Останній захисник покинув комбінат 20 травня.

Нагадаємо

Радник мера міста Маріуполь Петро Андрющенко показав, що приніс місту «русский мир» за рік окупації.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *