Зеленський підбив підсумки зустрічей і перемовин зі світовими лідерами напередодні саміту G7

По | 20.05.2023

20 травня. Todaysdays. Президент України Володимир Зеленський підбив підсумки першого дня зустрічей та перемовин у Японії напередодні саміту «Сімки» — йшлося про зброю та українську формулу миру, передає Todaysdays.

Деталі

Зустрівся із Джорджею Мелоні, головою уряду Італії. Подивились, як можемо зараз з Італією посилити наші можливості захищати життя від російського повітряного терору, повідомив Зеленський.

Переговори з Ріші – паном Премʼєр-міністром Великої Британії. Зеленський подякував за лідерство в розвитку українських можливостей у небі: Британія дуже активно взялася за сучасні винищувачі для України, і це історичні речі.

Говорив із Премʼєр-міністром Індії Моді.

«Серйозна розмова. Я поінформував про прогрес щодо нашої формули миру. Вірю, що Індія візьме участь у відновленні міжнародного порядку, заснованого на правилах, які очевидно потрібні всім вільним націям», — повідомив Президент України..

Говорив із Президентом Євроради Шарлем Мішелем. Безпека, оборона, економіка, наша спільна політика – обʼєднання потенціалів України та всього Євросоюзу.

«Я дякую тобі, Шарлю, за твою щиру, незмінну та дієву підтримку», — зазначив Зеленський.

Зустрівся з Президентом Франції Макроном.

«Ми регулярно обмінюємося поглядами на безпекову ситуацію, розглядаємо ті чи інші варіанти наших спільних оборонних та політичних дій. Так і цього разу. Змістовна розмова. Додає впевненості в нашому руху до перемоги України», — додав Глава Української держави.

Була зустріч і з паном Канцлером Німеччини Шольцом.

«Обговорили з Олафом, як можемо прискорити чесний мир для України, як можемо посилити нашу спільну роботу в рамках «Сімки», — резюмував Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Макрон зустрівся із Зеленським і заявив, що його візит до Японії «змінює правила гри»

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *