Британська розвідка пояснила, як і чому росія змінила тактику ракетних ударів по Україні

По | 21.05.2023

КИЇВ. 21 травня. Todaysdays. Росія змінила тактику ракетних ударів по Україні та частіше стала використовувати розвідувальні дрони для покращення наведення ракет. Про це Todaysdays повідомляє з посиланням на Міноборони Британії в Twitter.

З початку травня 2023 року Росія відновила часті ракетні удари дальньої дії вглиб України. Ймовірно, вони спрямовані в першу чергу на послаблення української протиповітряної оборони.

Цитата

«Використовуючи попередні хвилі глибоких ударів, росія почала частіше використовувати неозброєні безпілотні літальні апарати спостереження (БПЛА).

Серед них БПЛА SuperCam російського виробництва, які є відносно дешевими та мають достатню дальність польоту над цілями крилатих ракет.

росія, швидше за все, прийняла цю тактику, намагаючись отримати більш своєчасну оцінку бойових збитків і покращити свій цикл націлювання», — повідомляє британська розвідка

Повільний і неефективний процес націлювання російських військових був головним недоліком їхньої діяльності в Україні, зауважують британці, однак вони додають, що повільні розвідувальні БПЛА дуже вразливі для української ППО.

Нагадаємо

Після паузи у 50 днів 28 квітня росія відновила ракетні удари по Україні. Також ворог оголосив полювання на американську систему Patriot, яка здатна збивати російські ракету «Кинджал». 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *