П’ятеро іранських прикордонників убито в ході сутичок на кордоні із Пакистаном

По | 21.05.2023

КИЇВ. 21 травня. Todaysdays. П’ятеро іранських прикордонників було вбито у зіткненні з невідомою озброєною групою, яка намагалася проникнути в країну неподалік пакистанського кордону, інформує Todaysdays посилаючись на АР.

Деталі

Бойові дії відбулися у місті Сараван у південно-східній провінції Сістан та Белуджистан, приблизно за 1360 кілометрів на південний схід від столиці Тегерана. У повідомленні йдеться, що бойовики покинули цей район із втратами.

Державне телебачення спочатку повідомило, що шістьох охоронців було вбито, але пізніше уточнило, що загинуло п’ятеро. У ході зіткнення також було поранено двох прикордонників.

Доповнення

Цей район є однією з найменш розвинених частин Ірану. Відносини між переважно сунітськими жителями регіону та шиїтською теократією Ірану давно є натягнутими.

У четвер найвищі керівники Пакистану та Ірану відкрили перший прикордонний ринок на тлі потепління відносин між двома країнами.

Розташований у віддаленому селі Пашин у пакистанській провінції Белуджистан на південному заході, ринок є першим із шести, побудованих уздовж пакистано-іранського кордону відповідно до угоди, підписаної обома сторонами у 2012 році.

Прем’єр-міністр Пакистану Шахбаз Шаріф та президент Ірану Ебрагім Раїсі також відкрили лінію електропередачі, яка забезпечить деякі віддалені райони Пакистану іранською електроенергією.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *