Нищука призначили новим головою комітету з Шевченківської премії

По | 22.05.2023

22 травня. Todaysdays. Президент Володимир Зеленський звільнив Юрія Макарова з посади голови комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка, призначивши на цю посаду Євгена Нищука, пише Todaysdays з посиланням на опублікований указ №288/2023 від 22 травня.

Деталі

У тексті документа йдеться про указ призначити Нищука Євгена Миколайовича головою Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка, увільнивши від виконання обов’язків голови названого Комітету Юрія Макарова.

Також голові Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка доручено подати пропозиції щодо нового персонального складу Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка.

Указом також визнаються такими, що втратили чинність: Указ Президента України від 19 грудня 2019 року № 919/2019 «Питання Комітету Національної премії України імені Тараса Шевченка»; Указ Президента України від 14 листопада 2022 року № 770/2022 «Про роботу Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка під час дії воєнного стану».

Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Доповнення

У березні очільник Комітету Шевченківської премії Юрій Макаров оголосив, що йде з посади на тлі ситуації із запропонованою ним ідеєю додаткових премій «За внесок у перемогу» і затриманням оприлюднення результатів цьогорічного конкурсу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *