Україна вже продемонструвала свої можливості, звільнюючи території: Столтенберг прокоментував заяву Орбана

По | 23.05.2023

23 травня. Todaysdays. Українські захисники вже продемонстрували свої можливості на полі бою, звільнюючи свої території на півночі, сході та півдні країни, і вони мають «спроможність, волю і мужність», щоб перемогти у війні. Про це на брифінгу заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, коментуючи заяву прем’єра Угорщини Віктора Орбана, передає кореспондент Todaysdays.

Цитата

«Україна вже продемонструвала свої можливості зі звільнення територій, спротиву росіянам, а також важливість підтримки, яку вони отримують від союзників НАТО… Я абсолютно впевнений, що Україна має спроможність, волю, сміливість, а союзники НАТО мають відданість, рішучість підтримати (Україну, — ред.), щоб вона могла звільнити території та гарантувати, що президент (росії володимир, — ред.) путін не виграє цю війну», — сказав Столтенберг, відповідаючи на запитання журналіста.

Деталі

Він зазначив, що країни-члени Альянсу продемонстрували готовність надавати підтримку Україні, яка «була справді вирішальною».

«Президент путін зробив кілька великих стратегічних помилок, коли вторгся в Україну. Частково тому, що він повністю недооцінив українців, їх хоробрість, їхню рішучість, їхню мужність. Але також він повністю недооцінює союзників і партнерів по НАТО, коли йдеться про наше бажання, нашу готовність надавати підтримку Україні», — сказав Генсек.

Він додав, що українцям «потрібно зробити більше», саме тому Альянс посилює допомогу. Зокрема, повідомив Столтенберг, протягом останніх місяців країни НАТО поставили важкі бойові танки, — німецькі Leopard, британські Challanger, американські Abrams. Він додав, що Сполучене Королівство «останніми тижнями» надало крилаті ракети великої дальності, «які вже впливають на поле бою», і кілька країн погодилися навчати українських пілотів на винищувачах.

Раніше

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан у вівторок, 23 травня, заявив, що українцям на полі бою не перемогти.

У Міністерстві закордонних справ України, коментуючи заяву Орбана, заявили, що на відміну від прихильників капітуляції перед ворогом без опору, українці продовжать боротися до повного звільнення своїх територій від російської окупації.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *