«Африка — це простір дипломатичного двобою»: Кулеба заявив, що лавров готує турне по його слідах

По | 25.05.2023

25 травня. Todaysdays. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в Instagram розповів, що в кремлі «уважно стежать» за його візитом до Африки, а глава мзс рф сергій лавров готує турне до країн континенту по його слідах, інформує Todaysdays.

Цитата

«Я знаю, що в москві дуже уважно стежать за моїм турне. Там, де я з’являюся потім приходить російський посол і починає розповідати «як погано, що ви приймали українського міністра». і лавров планує по моїх слідах, навздогін, одразу говорити з тими людьми, з якими я говорив, планує свої візити до Африки», — заявив Кулеба.

Деталі

Міністр зауважив, що його турне до Африки є «непростим», оскільки росія протягом 30 років продовжує там «дуже потужно працювати», сіяти пропаганду та переконувати у тому, що вона є «рятівником та єдиним захисником Африки на світовій арені».

«Африка — це простір дипломатичного двобою. На жаль, хотілося б, щоб росіяни нарешті визнали свою поразку й припинили ці всі безглузді спроби, які ні до чого їх не приведуть. Але, боротьба триває, і треба боротись за кожен куточок світу тому, що інтерес України є в кожному куточку», — підсумував Кулеба.

Нагадаємо

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, перебуваючи з офіційним візитом у столиці Ефіопії Адди-Абеба, привітав країни Африки з 60-ю річницею заснування Організації Африканської Єдності (Африканського Союзу) та закликав підтримати українську “формулу миру”.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *