Держдеп США: Україна має можливість та право відновити свої кордони 1991 року

По | 26.05.2023

26 травня. Todaysdays. Україна має можливості та право відновити свої кордони 1991 року. Про це заявив речник Держдепартаменту США Метью Міллер на брифінгу, передає Todaysdays.

Цитата

«Ми віримо, що Україна має можливість і має право, і ми підтримуємо Україну у захисті свого суверенітету та територіальної цілісності.

Це включає частини України, які росія незаконно захопила та окупувала після свого вторгнення в лютому минулого року. Це також включає Крим, і ми це чітко дали зрозуміти», — сказав Міллер.

Доповнення

Голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі під час пресконференції за результатами засідання «Рамштайн» заявив, що росії не виграти повномасштабну війну, яку вона розпочала проти України.

Крім того, Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що як тільки Україна отримає все необхідне озброєння, то матиме всі шанси змістити фокус динаміки, який розвивається на полі бою.

Заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква в коментарі Bloomberg заявив, що підготовка до контрнаступу ще триває, і закінчиться, коли країна отримає необхідне озброєння від країн-союзників.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *