Вибори пройшли – корупція залишилась? Новообраний Голова Верховного Суду вже став об’єктом критики

По | 26.05.2023

26 травня. Todaysdays. Новообраний Голова Верховного Суду Станіслав Кравченко обіцяв суддям службові квартири в обмін на підтримку його кандидатури. Про це заявила журналістка Наталія Соколенко, повідомляє Todaysdays.

Деталі

Журналістка стверджує, що Кравченко зробив таку пропозицію суддям ВС в рамках своєї «предвиборчої» кампанії на посаду Голови.

«Тобто, громадянам-суддям ВС, що отримують близько 250 тисяч гривень на місяць — їм ще треба житло службове на наш рахунок? Під час великої війни?» — зауважила Соколенко.

Також вона заявила, що у 2003 році Станіслав Кравченко разом із ще одним суддею Сергієм Слиньком, який також переміг на конкурсі до нового Верховного Суду, відпустив з-під варти вбивцю журналіста Гонгадзе генерала Пукача. Після цього Пукач зміг втекти. Органи правопорядку знайшли його аж у 2009 році.

Todaysdays також писав про Станіслава Кравченка, як про кандидата на посаду Голови ВС.

Свого часу він отримав негативний висновок Громадської ради з доброчестності.

«Проаналізувавши інформацію про суддю Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ Кравченка Станіслава Івановича (далі – Кандидат), Громадська рада доброчесності виявила дані, які дають підстави для висновку про невідповідність Кандидата критеріям доброчесності та професійної етики», — йдеться у висновку Громадської ради від 2017 року.

Зокрема вказувалось, що суддя мав дотичність до розгляду справи у рішенні по якій було допущено порушення Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, констатованих у рішенні Європейського суду з прав людини. Крім того, у висновку є претензії до майнової декларації Кравченка.

«(…) не зазначав про наявність у нього права власності на земельну ділянку 900 кв. м в місті Козелець. Водночас ця земельна ділянка зазначена у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2015 р», — йдеться у документі.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *