Уряд пропонує зміни до статуту поліції для запобігання домаганням на робочому місці

По | 27.05.2023

26 травня. Todaysdays. Кабінет міністрів України схвалив законопроект, яким пропонується доповнити Дисциплінарний статут Нацполіції нормами, якими зобовʼязати поліцейських не допускати дискримінації, у тому числі за ознакою статі, чи сексуальних домагань. Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram, передає Todaysdays.

Деталі

«Схвалено проект Закону «Про внесення змін до Дисциплінарного статуту Національної поліції України щодо врегулювання питання запобігання випадкам дискримінації за ознакою статі та сексуальних домагань на робочому місці», — написав Мельничук.

За його словами, пропонується «доповнити Дисциплінарний статут Національної поліції України нормами, якими зобовʼязати поліцейських не допускати дискримінації, у тому числі за ознакою статі, чи сексуальних домагань, а керівника — організувати службову діяльність підлеглих з неухильним дотриманням принципу забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків».

«Також передбачаються особливості формування дисциплінарної комісії, якою буде проводитись службове розслідування, повʼязане з дискримінацією за ознакою статі чи сексуальним домаганням, зокрема, призначення до її складу представників обох статей у рівному співвідношенні», — зазначив Мельничук.

Доповнення

Суд визнав винними двох колишніх співробітників Кагарлицького відділення поліції у катуванні, насильницькому зникненні та зґвалтуванні.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *