“Евакуація” з окупованого Енергодара: панічні настрої та брак пального

По | 07.05.2023

КИЇВ. 7 травня. Todaysdays. Окупанти нещодавно оголосили “евакуацію” населення в Енергодарі, перша хвиля якої вже почалася. Таким рішенням рашисти спровокували панічні настрої у місті, особливо серед тих людей, які отримали російські паспорти, повідомив міський голова Енергодара Дмитро Орлов, передає Todaysdays.

Цитата

“Перша хвиля “евакуації” почалась вчора зранку, але назвати її масовою зараз не можна. Частину людей, бажаючих виїхати, завантажили в автобуси. Частина виїхала на власному автотранспорті. Відповідно пальне на заправках скінчилось ще вчора”, – повідомив Орлов.

Деталі

Він зазначив, що у місті не працюють банкомати, або працюють з великими обмеженнями. Також частково зник інтернет, є значне підвищення цін на продукти та медикаменти.

“І це все відбувається під девізом «паники нет» і «власть в городе продолжает работать». Щодо «роботи» як такої. Першими закрили паспортні столи та низку управлінь так званої «адміністрації». Вивезли документи та обладнання. В тому числі прихопили обладнання, яке належало нашому ЦНАП і було захоплено рашистами”, – додає Орлов.

Також вчора вночі й зранку окупанти почали виносити медичне устаткування з лікарні, яке спочатку відсортували, а потім завантажили по машинам.

Водночас надійшла інформація про зупинення роботи низки відділень в стаціонарі, які припинили надання медичної допомоги.

“На фоні цього пацієнтам стаціонарів пропонують евакуюватися. В першу хвилю також потрапили категорії цивільного населення, які були анонсовані самими окупантами. Але погоджуються виїхати не усі. На даний час інформації про те, що евакуація відбувається примусово, немає”, – підсумував він.

Доповнення

За інформацією Генштабу, у місті Енергодар російські загарбники повністю пограбували підприємство «Електропівденмонтаж-10», не лишилось жодного легкового автомобіля.

У квітні стало відомо, що окупанти в Енергодарі займаються мародерством закладів освіти, а також про те, що загарбники готують викрадення дітей з окупованого Енергодару.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *