Повірений України в Угорщині здійснив офіційний демарш через некоректне позначення Криму на карті

По | 03.06.2023

3 червня. Todaysdays. Тимчасовий повірений України в Угорщині здійснив офіційний демарш перед угорською стороною через некоректне позначення Криму на карті, яку оприлюднили на медіа-ресурсі уряду Орбана, передає Todaysdays.

Цитата

«На доручення МЗС України тимчасовий повірений України в Угорщині здійснив офіційний демарш перед угорською стороною», — повідомили у дипвідомстві.

Раніше

У МЗС відреагували на некоректне позначення карти України на медіа-ресурсі уряду Орбана, а також закликали Угорщину припинити провокації.

«Позначення Кримського півострова територією, яка не входить до складу України, суперечить неодноразово заявленій позиції офіційного Будапешта про підтримку суверенітету та територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах.

Угорщина має припинити чинити провокації та дотримуватися взятих на себе міжнародних зобов’язань в рамках членства в ООН, ЄС і НАТО. Підігрування агресивній політиці Росії не сприяє швидшому відновленню миру в Європі, за який угорський уряд виступає на публіці», — йдеться у коменатрі.

Нагадаємо

На YouTube-каналі уряду Угорщини з’явилося відео про «мир», на якому Кримський півострів, анексований росією у 2014 році, не позначено українською територією.

Ідеться про 29-секундне відео під назвою «Настав час миру!». На ній, як повідомляється, зображено «карту з червоним силуетом України, тільки Крим… позначений зеленим, як і всі прилеглі території».

Видання зауважує, що на цьому тлі «може спалахнути» «новий українсько-угорський скандал».

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *