У влади росії параноя через синьо-жовті кольори – британська розвідка

По | 04.06.2023

4 червня. Todaysdays. Суворі обмеження через повномасштабну війну, яку розпочала рф проти України, призвели до того, що будь-яка символіка у синьо-жовтих кольорах викликає різку реакцію та забороняється. Про це ідеться у новому звіті Міноборони Великої Британії на основі розвідданих, пише Todaysdays.

Цитата

«Деякі російські силові структури на місцевому рівні, ймовірно, так тлумачать «драконівське законодавство росії про військовий час», що публічна демонстрація синьо-жовтих речей є поза законом, оскільки це може свідчити про приховану підтримку України», — йдеться в повідомленні.

Як приклад британська розвідка зазначає, що 9 травня 2023 року працівницю будинку пристарілих було заарештовано за те, що вона одягла на роботу синьо-жовту куртку.

«Останніми днями війська російської Національної гвардії заарештували 22-річного чоловіка у волхові поблизу санкт-петербурга за демонстрацію синьо-жовтого прапора, який, як з’ясувалося згодом, є прапором повітряно-космічних сил росії», — зазначається в повідомленні.

У МО Британії зазначають, що ці репресії підкреслюють невпевненість параноїдальних російських чиновників, щодо того, що є допустимим та вважається допустимим в рамках все більш тоталітарної системи.

«Критика арештів надійшла з несподіваного боку – з боку ультранаціоналістичної, провоєнної Ліберально-демократичної партії. Власний бренд партії містить жовтий колір на синьому тлі», — зауважили в розвідці.

Доповнення

У Криму російські силовики затримали двох хлопців за символіку «Азова».

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *