Межигір’я пропонують на рівні закону перетворити на парк-пам’ятку

По | 05.06.2023

5 червня. Todaysdays. Кабінет міністрів виступив з ініціативою створення на державних землях у Київській області парку-пам’ятки «Межигір’я». Відповідний законопроект подано на розгляд Верховної Ради, повідомив представник уряду у парламенті Тарас Мельничук, пише Todaysdays.

Деталі

«Кабінетом міністрів України, як суб’єктом законодавчої ініціативи, зареєстровано у Верховній Раді України проект закону «Про створення парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Межигір’я» (реєстр. № 9354)», — написав Мельничук у Telegram.

Законопроектом передбачено:

створення на території Вишгородського району Київської області парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Межигір’я» загальною площею 138,5937 гектара за рахунок земель державної власності, що надаються йому в постійне користування;
утворення спеціальної адміністрації парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Межигір’я» у сфері управління Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.

Раніше

В уряді говорили про ідею перетворити колишню резиденцію експрезидента-втікача віктора януковича «Межигір’я» на парк-пам’ятку садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення ще у липні минулого року.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *