У Міноборони ФРН роздумують щодо можливих поставок західних винищувачів Україні

По | 05.06.2023

5 червня. Todaysdays. Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив у інтерв’ю DW, що Берлін незабаром прийме рішення щодо можливих поставок західних винищувачів Україні, пише Todaysdays.

Деталі

Міністр оборони Німеччини заявив, що країна переосмислює позицію щодо передачі винищувачів для України. В Берліні незабаром повинні ухвалити рішення щодо можливого постачання західних винищувачів Україні, заявив Пісторіус.

Цитата

«Думаю, ми визначимося протягом найближчих двох тижнів», — сказав він.

Доповнення

Водночас Пісторіус також відкинув можливість передачі Києву крилатих ракет Taurus у найближчій перспективі.

Він зазначив, що як Берлін, так і Вашингтон не бажають використання своєї зброї для перетину російського кордону. Разом з тим, Пісторіус висловив повну довіру українським партнерам.

«Німецьке суспільство, німецька політика дійсно змінили думку. Якби мені два роки тому хтось сказав, що Німеччина поставить важкі озброєння на 3-5 мільярдів євро, я б не повірив», — зазначив міністр.

До цього Пісторіус заявив, що негайне припинення вогню у війні рф проти України означатиме успіх росії, тому зупинка постачання зброї Києву не є вирішенням конфлікту.

«Україна — суверенна країна, і вона має вирішити, коли настане час для переговорів або чогось іще. Це не залежить від нас», — додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина придбає 66 колісних бронетранспортерів для України

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *