Австралія може передати Україні понад 40 винищувачів F/A-18 — ЗМІ

По | 06.06.2023

6 червня. Todaysdays. Австралія, США та Україна обговорюють можливість передачі Збройним силам України 41 літака F/A-18 Королівських ВПС Австралії, які підлягають списанню, пише Todaysdays з посиланням на Australian Financial Review.

Деталі

Джерела уряду Австралії зазначають, що США позитивно ставляться до ідеї передати Україні F/A-18. Для передачі літаків схвалення Вашингтону є необхідним, адже США володіють інтелектуальною власністю на винищувачі. 

Повідомляється, що 41 літак було списано з озброєння Королівських військово-повітряних сил і замінено сучасними F-35.

Наразі списані літаки F/A-18 стоять в ангарі на базі RAAF у Вільямтауні під Ньюкаслом. Раніше передбачалося, що винищувачі утилізують або продадуть приватній авіаційній компанії RAVN Aerospace для використання в США у ролі «ворогів» для навчання пілотів.

Інше ж джерело погодилося, що сенсу знищувати абсолютно справні літаки немає, адже вони можуть бути приведені в бойову готовність протягом чотирьох місяців і використані для боротьби у вторгненні рф в Україні.

Нагадаємо 

Наприкінці травня міністр оборони України Олексій Резніков звернувся до Австралії з проханням надати бронеавтомобілі Hawkie.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *