Наполягаємо на компенсації збитків: Стефанішина відреагувала на рішення ЄС щодо агроімпорту з України

По | 06.06.2023

6 червня. Todaysdays. Обмеження — це як перекриття кисню, наслідки будуть відчутними не тільки в Україні, але і в ЄС, і в глобальному вимірі. Так віцепремʼєр-міністерка Ольга Стефанішина прокоментувала рішення ЄС щодо агроімпорту з України і додала, що Київ наполягатиме на компенсації збитків, завданих обмежувальними заходами, передає Todaysdays.

Цитата

«Українська сторона взяла до уваги рішення Єврокомісії. Будемо стежити за його виконанням, передусім забезпеченням безбар’єрного транзиту української продукції. Кордони мають бути розблоковані, а індивідуальні заходи, введені окремими державами-членами, скасовані. Також наполягаємо на компенсації збитків, завданих Україні обмежувальними заходами. В умовах повномасштабної війни росії проти України, коли кордон з ЄС є фактично єдиним надійним шляхом для українського експорту, обмеження — це як перекриття кисню, наслідки будуть відчутними не тільки в Україні, але і в ЄС, і в глобальному вимірі. Закликали партнерів працювати разом над вирішенням та врегулюванням ситуації повною мірою та недопущенням подібного в майбутньому», — прокоментувала ситуацію віцепремʼєр-міністерка Ольга Стефанішина.

Раніше

Європейський Союз ухвалив рішення продовжити обмеження на імпорт окремих видів агропродукції з України до п’яти країн-членів ЄС, але пообіцяв поступово їх скасовувати до 15 вересня.

Як повідомляв Todaysdays, з 2 травня по 5 червня (з можливістю продовження) діяла постанова ЄС, яка забороняє вільний обіг пшениці, кукурудзи, ріпаку та насіння соняшнику з України в Болгарії, Польщі та Румунії, а також в Угорщині та Словаччині. Це зерно з України можна транспортувати транзитом територіями цих п’яти країн.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *