Кислиця в ООН: вдавшись до тактики затоплення, росія визнала, що захоплені території їй не належать

По | 07.06.2023

7 червня. Todaysdays. Вдавшись до тактики затоплення, російські окупанти фактично визнали, що захоплені території їм не належать, і вони не в змозі ці землі утримати. Про це на засіданні Радбезу ООН заявив постійний представник України Сергій Кислиця, передає Todaysdays.

Цитата

«Вдавшись до тактики випаленої землі, а в даному випадку – тактики затоплення, російські окупанти фактично визнали, що захоплені території їм не належить, і вони не в змозі ці землі утримати.

Теракт на Каховській ГЕС раніше активно обговорювався на рівні окупаційних військ Херсонської області, пропагандистів на російському телебаченні та в російському мзс, що свідчить про те, що він був спланований заздалегідь. Лист, поширений представником путіна в жовтні минулого року, був елементом цієї базової стратегії.

Тому сьогоднішня заява росії була передбачувано брехливою. Ми спостерігали ту саму техніку – звинувачувати жертву у власних злочинах. І було мало шансів, що країна, яка відчайдушно заперечувала свої військові злочини в Маріуполі, Бучі, Ізюмі, на Запорізькій АЕС, визнає відповідальність за сьогоднішню техногенну катастрофу», — зазначив Кислиця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: російські окупанти вже усвідомили, що з Криму їм доведеться втекти: Зеленський про підрив Каховської ГЕС

Деталі

Він також додав, що Каховську ГЕС неможливо підірвати обстрілом ззовні, а отже, вибух влаштувала саме російська федерація.

«Зазначу, що дамбу і всю Каховську ГЕС росія контролює вже більше року. Його фізично неможливо якось підірвати ззовні обстрілом. Його замінували російські окупанти. І підірвали. Вибух дамби Каховської ГЕС є актом екологічного та технічного тероризму, найбільшою техногенною катастрофою в Європі за останні десятиліття та ще одним прикладом геноциду росії проти українців», — наголосив постійний представник України при ООН.

Кислиця підкреслив, що росія своїми діями демонструє, що вона не зацікавлена в мирі та деескалації війни.

«Це відповідь кремля країнам, які закликають до мирних переговорів з рф. росія щойно своїми діями підтвердила, що вона зовсім не зацікавлена ні в деескалації, ні в мирі. Її потрібно зупинити та знешкодити, а не заспокоїти. І тому поразка росії – поразка, яку ми все одно забезпечимо – буде найвагомішим внеском у безпеку нашого регіону та всього світу», — підсумував він.

Нагадаємо

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш відреагував на підрив окупантами Каховської ГЕС, заявивши, що це є «ще одним руйнівним наслідком російського вторгнення в Україну».

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *