Підрив Каховської ГЕС: Україна закликала ООН та МКЧХ взяти на себе евакуацію людей з окупованих територій Херсонщини

По | 07.06.2023

7 червня. Todaysdays. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль від імені уряду закликав керівництво ООН, Міжнародного комітету Червоного Хреста та інших міжнародних гуманітарних організацій негайно втрутитися та взяти на себе евакуацію людей з окупованих територій Херсонщини, які затоплені через підрив росіянами Каховської ГЕС, передає Todaysdays.

Цитата

«Від імені уряду України, закликаю міжнародні гуманітарні організації негайно втрутитися. Ми закликаємо взяти на себе евакуацію людей з окупованих росіянами територій Херсонщини. Маємо врятувати життя людей, яких окупанти прирекли на смерть. Маємо діяти негайно!» — закликав Шмигаль.

Додамо

Він зазначив, що внаслідок підриву російськими військами дамби Каховської ГЕС затоплені десятки населених пунктів.

«Українська влада організувала евакуацію із контрольованої нами території Херсонщини. Однак на лівому березі, у тимчасовій окупації, люди кинуті росіянами напризволяще. Сотні будинків буквально зникли під водою. Люди вимушені власними силами покидати домівки, а хто не здатний — опинився у пастці стихії», — повідомив Шмигаль.

Доповнення

Як повідомив Президент України Володимир Зеленський, Україна підключає всіх: на рівні глав держав, голів урядів через підрив росіянами Каховської ГЕС. Питання передусім не про допомогу, а щоб зафіксували злочин агресора. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *