Підрив Каховської ГЕС: Україна запросила у ЄС міжнародну допомогу, країни вже направляють необхідне обладнання

По | 07.06.2023

7 червня. Todaysdays. Україна звернулася до Європейського Союзу за міжнародною допомогою у зв’язку з руйнуванням Каховської гідроелектростанції. Як повідомляє Єврокомісія, союз задіяв Механізм цивільного захисту та вже направляє необхідне обладнання, передає Todaysdays.

Цитата

«Руйнування дамби біля Нової Каховки в Україні призвело до руйнівних гуманітарних та екологічних наслідків. Поки триває евакуація постраждалого населення, Україна звернулася до міжнародної допомоги ЄС у вигляді обладнання та техніки для надання допомоги. У відповідь на це ЄС уже направляє допомогу через свій Механізм цивільного захисту», — йдеться в повідомленні.

Деталі

Зазначається, що Німеччина запропонувала 5000 фільтрів для води та 56 генераторів, Австрія — 20 контейнерів для води та десять насосів для грязьових вод, які наразі прямують до України. Крім цього, Литва та Німеччина запропонували обладнання для прихистків, у тому числі намети, ліжка та ковдри.

Єврокомісія повідомила, що Координаційний центр реагування на надзвичайні ситуації ЄС підтримує прямий зв’язок з українськими екстреними службами для моніторингу точних потреб на місцях і готовий координувати подальшу допомогу Україні на основі потреб, що виникають.

Водночас гуманітарне представництво ЄС в Україні координує роботу зі своїми гуманітарними партнерами, щоб швидко реагувати на потреби постраждалих від повеней, зокрема надаючи продовольчу допомогу та питну воду, поінформували у Комісії.

Доповнення

6 червня 2023 року близько 3:00 російські військові підірвали греблю Каховської ГЕС на Херсонщині. Каховська ГЕС через підрив повністю зруйнована і відновленню не підлягає.

Є загроза затоплення до 80 населених пунктів. У критичній зоні опинилися близько 16 тисяч людей.

Нагадаємо

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив, що на Херсонщині внаслідок підриву окупантами Каховської ГЕС підтоплено 29 населених пунктів.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *