У Болгарії обрали нового прем’єра: в Україні привітали його з призначенням на посаду

По | 07.06.2023

7 червня. Todaysdays. У Болгарії обрали нового прем’єр-міністра — ним став Ніколай Денков. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль привітав його з призначенням на посаду, передає Todaysdays.

Цитата

“Вітаю Ніколая Денкова з призначенням на посаду прем’єр-міністра Болгарії. Упевнений, що відносини між Україною та Болгарією стануть ще міцнішими. Ми об’єднаємо наші зусилля для побудови безпечної та вільної Європи”,- написав у своєму Твітері Денис Шмигаль.

Деталі

За даними болгарської служби Радіо Свобода, парламент Болгарії обрав уряд на чолі з прем’єр-міністром Ніколаєм Денковим. Це сталося у вівторок на позачерговій сесії. Кабінет міністрів було обрано голосами ГЕРБ-СДС, «Ми продовжуємо зміни — Демократична Болгарія» (ПП-ДБ) і двох депутатів від ДПС — Мустафи Карадаї та Деляна Пеєвського. Загалом обрання Ніколая Денкова прем’єр-міністром підтримали 132 депутати.

У понеділок ПП-ДБ, як вказано, повернула завершений другий мандат на формування уряду президенту країни Румену Радєву. Це сталося після того, як у п’ятницю коаліція оголосила про досягнення угоди з ГЕРБ щодо складу уряду. Згідно з угодою, прем’єр-міністром буде Ніколай Денков, а через дев’ять місяців посаду займе Марія Габріель з ГЕРБ, яка до того часу буде віце-прем’єром і міністром закордонних справ.

«Вітаю Марію Габріель з її призначенням новим міністром закордонних справ Болгарії. Ми сподіваємось на розширення двостороннього співробітництва між Україною та Болгарією задля безпеки та процвітання обох наших країн, Чорноморського регіону та Європи в цілому», — написав у Твіттер також голова МЗС Дмитро Кулеба.

Нагадаємо

Болгарські партії змогли домовитись і вперше за два роки створили «стабільний уряд».

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *