Україна та Чехія разом ремонтуватимуть танки Т-64: уже укладено контракт

По | 07.06.2023

6 червня. Todaysdays. Державний концерн «Укроборонпром» і чеська державна оборонна компанія VOP CZ уклали контракт щодо спільного ремонту танків Т-64 для Сил безпеки та оборони України. Про це повідомляє «Укроборонпром», передає Todaysdays.

Повідомляється, що модернізація відбуватиметься на потужностях одного з чеських підприємств у місті Новий Їчин та проходитиме під технічним контролем та за безпосередньої участі фахівців Укроборонпрому.

Цитата

«Чехія підтримує і підтримуватиме Україну в її боротьбі з російським агресором. Ми надаємо потрібну військову техніку, навчаємо українських солдатів і тепер допомагаємо з ремонтом української техніки. Ми пропонуємо свої знання та навички для навчання та ремонту, а також отримуємо неоціненний бойовий досвід від українців», – заявила міністр оборони Яна Чорнохова.

«Для VOP CZ це чудова можливість відремонтувати техніку, яка потім вирушить прямо на фронт. Танки десятиліттями перебували на зберіганні, а відтак потребують повного розбирання, заміни багатьох запчастин та повного відновлення боєздатності. Танки будуть оснащені сучасними засобами оптичного спостереження, покращеним зв’язком тощо», – сказав директор компанії Марек Шпок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна та Чехія планують спільно виробляти зброю, навчальні літаки та ремонтувати танки

Працівники VOP CZ вже відвідали підприємства Укроборонпрому для налагодження тісної співпраці.

«Ми вдячні нашим чеським колегам за партнерство та віримо у великі перспективи нашої співпраці. Досягнуті з VOP CZ домовленості є реалізацією угоди про створення спільного оборонного кластера з Чехією, який Укроборонпром та Міжурядова агенція оборонної співпраці (AMOS) уклали наприкінці минулого року. Кооперація передбачає виробництво військової техніки, збільшення обсягів виробництва боєприпасів різних калібрів (як на наявних потужностях, так і на новостворених у безпечних місцях), розбудову сервісних хабів з обслуговування та ремонту ОВТ, а також співпрацю у сфері високих технологій, зокрема, створення спільних науково-дослідних центрів», – зазначив генеральний директор Укроборонпрому Юрій Гусєв.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *