Зеленський шокований реакцією ООН та Червоного Хреста на підрив Каховської ГЕС

По | 07.06.2023

7 червня. Todaysdays. Президент України Володимир Зеленський заявив, що шокований реакцією ООН і Червоного Хреста на підрив росіянами дамби Каховської ГЕС. Про це він сказав в інтерв’ю BILD, передає Todaysdays.

Деталі

Повідомляється, що Зеленський глибоко розчарований реакцією двох організацій на запити з України: «Ми не отримали відповіді. Я в шоці. А якщо і була реакція, то «дуже дипломатична».

Зеленський зазначив, що те, що зараз відбувається, — це трагедія.

«Екологічна катастрофа і людська катастрофа. Люди, тварини загинули. З дахів затоплених будинків люди можуть бачити потопельників, які пропливають повз. Це можна бачити з іншого боку. Вивезти людей з окупованої частини Херсонщини дуже складно. Коли наші люди намагаються врятувати їх, окупанти обстрілюють», — сказав Зеленський.

Зеленський заявив, що це сталося тільки через росію і людей, які зараз контролюють цей регіон.

«Вони бояться, що ми почнемо контрнаступ на цьому напрямку, і хочуть ускладнити звільнення наших територій», — зазначив Зеленський.

Доповнення

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль від імені уряду закликав керівництво ООН, Міжнародного комітету Червоного Хреста та інших міжнародних гуманітарних організацій негайно втрутитися і взяти на себе евакуацію людей з окупованих територій Херсонщини, які затоплені через підрив росіянами Каховської ГЕС.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *