«Збройним силам потрібно більше танків та бронемашин»: у МЗС України звернулись до Німеччини

По | 12.06.2023

12 червня. Todaysdays. Заступник міністра закордонних справ Андрій Мельник заявив, що Збройні Сили України потребують більшої кількості танків та бронемашин. Про це він сказав в інтерв’ю газеті Berliner Tagesspiegel, пише Todaysdays.

Цитата

«Українська армія терміново потребує набагато більше західних бойових танків, бойових машин піхоти та іншої бронетехніки», — сказав Мельник.

Деталі

Заступник очільника МЗС додав, що «кожен Leopard 2 буквально на вагу золота для вирішального наступу».

Він зазначив, що Німеччина здатна передати Україні більше ніж 18 танків Leopard 2, які вже були поставлені зі своїх 300, а також 60 бойових машин піхоти Marder.

«Нинішню кількість можна збільшити втричі, не ставлячи під загрозу здатність Німеччини захистити себе», — заявив Мельник.

До цього, дипломат закликав Берлін передати ЗСУ крилаті ракети Taurus та західну авіацію.

«Україна чекає на стратегічне рішення Німеччини брати активну участь у літаковій коаліції, негайно забезпечити навчання українських пілотів на винищувачах Eurofighter і надати частину з понад 130 літаків», — зазначив він.

Нагадаємо

На початку року Канцлер Німеччини Олаф Шольц ухвалив рішення щодо передачі бойових танків Leopard 2 в Україну. Приблизно через два місяці після цього танки Leopard 2 з Німеччини були передані Києву. За інформацією Der Spiegel, йдеться щонайменше про одну роту Leopard 2A6.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *