росія скликає засідання в ООН щодо депортації дітей з України

По | 21.03.2023

21 березня. Todaysdays. росія планує провести неформальне засідання Ради Безпеки ООН на початку квітня, щоб обговорити, за її словами, «реальну ситуацію» з українськими дітьми, вивезеними до рф, — питання, яке привернуло увагу після рішення Міжнародного кримінального суду про ордер на арешт президента рф володимира путіна за воєнні злочини, пов’язані з їх викраденням, повідомляє AP, пише Todaysdays.

Деталі

Постпред рф при ООН василь небензя заявив на прес-конференції у понеділок, що росія планувала засідання Ради задовго до п’ятничного оголошення МКС. росія головуватиме у Раді у квітні.

небензя назвав питання про дітей «абсолютно роздутим» і сказав, що москва хоче пояснити на засіданні Ради Безпеки приблизно 6 квітня, що їх доставили до рф «просто тому, що ми хотіли позбавити їх небезпеки, яку можуть принести військові дії».

Прокурор МКС Карім Хан, якого цитує Courthouse News Service, закликав рф під час конференції міністрів юстиції із понад 30 країн у Лондоні у понеділок: «Поверніть дітей, репатріюйте дітей».

небензю запитали, чи планує росія повернути дітей. «Звичайно, у безпечних умовах. Чому ні?” – відповів російський посол.

Доповнення

Суд заявив, що домагається арешту путіна, оскільки він «імовірно несе відповідальність за воєнний злочин, який полягає у незаконній депортації (дітей) та незаконному переміщенні (дітей) з окупованих територій України до російської федерації».

Український уряд зазначає, що з початку війни до рф було вивезено 16 221 дитину.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *