Суперечка про перехід на літній час залишала Ліван із двома часовими поясами

По | 26.03.2023

КИЇВ. 26 березня. Todaysdays. Прийняте в останню хвилину рішення уряду Лівану відкласти перехід на літній час на місяць до закінчення священного для мусульман місяця Рамадан призвело до масового збентеження. Про це Todaysdays інформує з посиланням на АР.

Деталі

Маленька середземноморська країна зазвичай переводить годинник на годину вперед в останню неділю березня, що збігається з більшістю європейських країн.

Однак у четвер уряд Лівану оголосив про рішення виконувача обов’язків прем’єр-міністра Наджіба Мікаті відкласти початок переходу на літній час на 21 квітня.

Причина такого рішення — мусульмани, щоб дати їм змогу розговлятися під час Рамадану на годину раніше.

Після того, як було оголошено про відстрочку переходу на літній час, державна авіакомпанія Лівану Middle East Airlines заявила, що час вильоту всіх рейсів, запланованих для вильоту з аеропорту Бейрута в період із неділі по 21 квітня, буде збільшено на годину.

Дві стільникові телефонні мережі країни розіслали повідомлення людям з проханням змінити налаштування свого годинника на ручне, а не на автоматичне, щоб час не змінювався опівночі.

Приватні установи, включаючи телеканали, школи та підприємства, оголосили, що вони проігнорують це рішення і перейдуть на літній час у неділю, як і планувалося раніше.

Розкол призвів до жартів про «мусульманський час» і «християнський час», тоді як різні пошукові системи в Інтернеті видавали різні результати, коли їх запитували про поточний час у Лівані.

Додамо

Ліван переживає найважчу фінансову кризу у своїй сучасній історії. Три чверті населення живе у злиднях, і офіційні особи МВФ нещодавно попередили, що країна може зіткнутися з гіперінфляцією, якщо не буде вжито заходів. Ліван залишається без президента з того часу, як наприкінці жовтня закінчився термін повноважень президента Мішеля Ауна, оскільки з того часу парламент не зміг обрати йому заміну.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *