В Екваторіальній Гвінеї зареєстровано вісім нових випадків Марбурзького вірусу

По | 23.03.2023

КИЇВ. 23 березня. Todaysdays. Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) повідомила у четвер, що в Екваторіальній Гвінеї було зареєстровано вісім нових підтверджених випадків хвороби Марбург, передає Todaysdays з посиланням на Reuters.

Деталі

Таким чином, загальна кількість лабораторно підтверджених випадків досягла дев’яти, а ймовірних випадків — 20, оскільки в лютому було оголошено спалах смертельної хвороби, схожої на лихоманку Ебола. Повідомляється про двадцять загиблих.

«Підтвердження цих нових випадків є важливим сигналом для розширення заходів у відповідь, щоб швидко зупинити ланцюжок передачі», — йдеться в заяві директора ВООЗ в Африці Матшідісо Моеті.

У заяві ВООЗ говориться, що з восьми нових випадків два були зареєстровані в провінції Кі-Нтем, чотири — у провінції Літораль та два — у провінції Сентер-Сур.

За даними ВООЗ, райони, в яких зареєстровані випадки, знаходяться на відстані близько 150 кілометрів один від одного, що свідчить про ширшу передачу вірусу.

Доповнення

За даними агентства охорони здоров’я, хвороба, викликана вірусом Марбург, є вірусною геморагічною лихоманкою, смертність від якої може досягати 88%.

Симптоми включають лихоманку, стомлюваність, блювання з домішкою крові та діарею. Вакцин або противірусних препаратів, схвалених на його лікування, немає.

У сусідньому Камеруні минулого місяця також було виявлено два випадки підозри на хворобу Марбург, незважаючи на обмеження пересування вздовж кордону, щоб уникнути зараження.

У вівторок Танзанія підтвердила вісім випадків захворювання на Марбург, зокрема п’ять летальних випадків.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *