В Італії відсторонили від роботи десятки тюремних наглядачів за підозрою у тортурах ув’язнених

По | 24.03.2023

КИЇВ. 24 березня. Todaysdays. Суд Італії ухвалив усунути з посади 23 тюремних наглядачів за підозрою в тортурах ув’язнених, повідомляє агентство ANSA, передає Todaysdays.

Деталі

Співробітників в’язниці у місті Б’єлла на півночі країни звинувачують у застосуванні жорстоких методів, які спричинили невиправдані фізичні страждання трьом ув’язненим, повідомило державне інформаційне агентство ANSA.

Агентство зазначило, що останнім часом було кілька випадків жорстокого поводження із ув’язненими у в’язницях по всій країні.

Близько 45 осіб, включаючи тюремних наглядачів, лікарів, чиновників та тимчасових наглядачів в’язниці Івреа на північному заході Італії, перебувають під слідством за підозрою у побитті та катуванні ув’язнених. За словами джерел ANSA, їм можуть бути пред’явлені звинувачення у тортурах, фізичному та психологічному насильстві щодо численних ув’язнених, дачі хибних публічних заяв та пов’язаних злочинів.

За словами поручителя Івреа, можливі випадки насильства щодо ув’язнених мали місце 10 разів у період з 2015 по 2016 рік.

За його словами, ув’язнених часто били ногами, кулаками та палицями. Коли ув’язнені опинилися в лазареті, замішані лікарі склали хибні протоколи про те, що вони отримали травми в результаті нещасних випадків. Наглядачі також стверджували, що ув’язнені завдавали собі шкоди, і їхні синці доводили це.

У листопаді минулого року, в останньому випадку, шістьох італійських тюремних наглядачів, включаючи старшого наглядача в’язниці Реджо-ді-Калабрія, заарештували за тортури ув’язненого.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *