10 членів однієї родини загинули внаслідок масової стрілянини у Південній Африці

По | 21.04.2023

КИЇВ. 21 квітня. Todaysdays. Десять членів однієї сім’ї, семеро з них жінки, були вбиті внаслідок масової стрілянини в будинку в Південній Африці, повідомила поліція у п’ятницю. Про це пише АР, інформує Todaysdays.

Деталі

Згідно з початковими повідомленнями, вони потрапили в засідку невідомих озброєних людей в місті Пітермаріцбург у східній провінції Квазулу-Натал, повідомила поліція.

«Невідомі бойовики увірвалися до садиби в Пітермаріцбурзі і влаштували засідку на сім’ю, під час перестрілки було смертельно поранено семеро жінок і трьох чоловіків», — йдеться у заяві.

Звертаючись до журналістів на місці події, міністр поліції Бекі Челе повідомив, що двох підозрюваних, які, ймовірно, причетні до стрілянини, заарештовано, а одного підозрюваного було застрелено під час перестрілки з поліцією.

Селе повідомив, що було вилучено три одиниці вогнепальної зброї, і поліція розшукує четвертого підозрюваного, який втік.

За словами Селе, наймолодшій жертві масового розстрілу було 13 років, а найстаршій — 63 роки.

Поліція заявила, що все ще розслідує мотив стрілянини.

Доповнення

У Південній Африці один із найвищих показників убивств у світі, а в останні роки відбулася хвиля масових розстрілів. Згідно національної статистики злочинності, з квітня по червень 2022 року в середньому вбивали 70 людей на день.

У липні 14 людей було вбито в барі містечка Соуето недалеко від Йоганнесбурга. Поліція заявила, що нападники використовували великокаліберну вогнепальну зброю і безладно стріляли кулями.

Вісім людей було застрелено на вечірці з нагоди дня народження у місті Геберха на південному узбережжі у січні.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *