Британська розвідка: росія прагне намалювати вторгнення в Україну як успіх перед виборами

По | 24.04.2023

КИЇВ. 24 квітня. Todaysdays. Російська паспортизація на окупованих територіях, швидше за все, використовується росією як інструмент для того, щоб намалювати вторгення в Україну як успіх, особливо напередодні президентських виборів 2024 року. Про це ідеться у черговому зведенні Міноборони Великої Британії на основі розвідданих, пише Todaysdays.

Деталі

У МО Британії зазначають, що окупаційна адміністрація на окупованих територіях України «майже напевно примушує населення приймати паспорти російської федерації. «Жителів Херсонщини попередили, що тих, хто не прийме російський паспорт до 1 червня 2023 року, буде «депортовано» з арештом майна», — вказано у звіті.

Повідомляється, що росія використовує паспорти як інструмент для «русифікації» окупованих територій, як це було на Донеччині та Луганщині до вторгнення в лютому 2022 року.

Цитата

«росія, ймовірно, прискорює інтеграцію окупованих територій України в бюрократію російської федерації, щоб допомогти намалювати вторгнення як успіх, особливо напередодні президентських виборів 2024 року», — вказують британські розвідники.

Нагадаємо

За даними Сил оборони Півдня, російські окупанти на лівому березі Херсонської області намагаються «ховатися» за мирним населенням, щоб убезпечити себе від атак з повітря.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *