Французький міністр з’явилася на обкладинці Playboy

По | 02.04.2023

КИЇВ. 2 квітня. Todaysdays. Міністр соціальної економіки та асоціацій Марлен Скіаппа позувала для журналу Playboy для супроводу 12-сторінкового інтерв’ю про права жінок і геїв, а також про аборти, передає Todaysdays з посиланням на AFP.

Цитата

«Захищати право жінок робити зі своїм тілом все, що вони хочуть: скрізь і завжди», — написала Скіаппа у Twitter. «У Франції жінки вільні. Дратує це ретроградів та лицемірів чи ні».

Деталі

Це рішення викликало роздратування у деяких колег в уряді, який бореться із страйками та дедалі більш жорстокими демонстраціями проти планів підвищення пенсійного віку на два роки.

Прем’єр-міністр Елізабет Борн, лише друга жінка, яка обійняла цю посаду, зателефонувала Скіаппі, щоб сказати їй, що це «зовсім недоречно, особливо в поточний період», повідомило AFP джерело.

Депутат від «Зелених» та активістка за права жінок Сандрін Руссо, відвертий критик центристського уряду, сказала телеканалу BFM: «Де повага до французького народу? Жіночі тіла повинні мати можливість виставлятися напоказ у будь-якому місці, я не маю з цим проблем, але є соціальний контекст».

Playboy захистив участь міністра.

«Скіаппа була найбільш сумісною з Playboy серед міністрів уряду, бо вона прихильна до прав жінок і розуміла, що це не журнал для старих мачо, а може бути інструментом для феміністської справи», — сказав редактор у коментарі AFP.

Довідка

Скіаппа, постійний учасник ток-шоу на французькому телебаченні, у 2018 році, будучи міністром з питань рівноправності, запровадила закон, що забороняє кетколінг та вуличні домагання.

Мати двох дітей була письменником та блогером до своєї кар’єри в політиці, вона писала про проблеми материнства, жіночого здоров’я та вагітності.

Вона також написала книгу в 2010 році, в якій пропонувалися поради щодо сексу для людей з надмірною вагою, яку деякі критики визнали поширенням стереотипів.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *