Голова МЗС Угорщини Сійярто поїхав до москви

По | 11.04.2023

КИЇВ. 11 квітня. Todaysdays. Голова МЗС Угорщини Петер Сійярто відправився з візитом до москви. Планує обговорити питання постачання Угорщині газу, нафти та ядерного палива, про що повідомив у Facebook, пише Todaysdays.

Цитата

«Безпека енергопостачання Угорщини потребує безперебійного транспорту газу, транспортування нафти та транспортування ядерного палива. Щоб виконати ці три умови, угорсько-російська енергетична співпраця має бути безперебійною. (…) Сьогодні в москві обговоримо найважливіші питання співпраці, необхідних для безпеки угорського енергопостачання: спочатку з олександром новаком, віце-прем’єр-міністром з питань енергетики, а потім з олексієм ліхачовим, генеральним директором росатому», — написав Сійярто.

Деталі

Він вже зустрівся з новаком.

«Сьогодні на порядку денному з віце-прем’єр-міністром олександром новаком стоять серйозні питання: фізична та технічна безпека газопроводу «Турецький потік», який постачає природний газ до нашої країни, забезпечення транзитних перевезень по трубопроводу, яким постачається нам нафта, а також запобігання санкціям, що загрожують атомній промисловості», — зазначив голова МЗС Угорщини.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *