Кулеба: настав час перетворити Чорне море на те, чим стало Балтійське — море НАТО

По | 13.04.2023

13 квітня. Todaysdays. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що «настав час» перетворити Чорне море на те, чим стало Балтійське — «море НАТО», і додав, що під час саміту Альянсу у Вільнюсі 11-12 липня необхідно «прийняти рішучий крок» щодо членства України. Про це він наголосив під час виступу на першій Чорноморській безпековій конференції Міжнародної Кримської платформи у Бухаресті, передає кореспондент Todaysdays.

Деталі

Міністр розповів, що сьогодні Чорне море — це «демонстрація того, як швидко все може змінитися, якщо нехтувати погрозами», пояснюючи, що росія «роками мілітаризувалася на наших очах».

«Грузія, Україна, Сирія і знову Україна. москва здійснила одну жорстоку атаку за одною. Багато хто на Заході вирішив вірити, що росіяни мають власну правду. Але єдина правда полягає в тому, що росія завжди готується до великої імперіалістичної війни з метою проведення чергової Ялтинської конференції, щоб розділити Європу на сфери впливу», — відзначив Кулеба.

За його словами, тепер «всі розуміють, що страх — це не стратегія», і закликав розробити комплексну мережу безпеки для «всіх націй регіону, які відчувають загрозу від маніяка на волі».

Цитата

«Настав час перетворити Чорне море на те, чим стало Балтійське море – море НАТО… Загроза одному – загроза всім. Ракети, запущені росіянами по Україні, загрожують сусіднім Польщі, Румунії та Молдові. Російські удари спровокували відключення світла в Молдові, мільйони українців втекли від війни», — наголосив він.

Кулеба також зауважив: «Майбутній саміт НАТО у Вільнюсі – це вдалий час, щоб виправити помилки минулого, прийнявши рішучий крок вперед щодо майбутнього членства України, щоб показати, що двері не лише відкриті, але є чіткий план, коли і як Україна стане частиною (Альянсу — ред.)».

Нагадаємо

Глава НАТО Єнс Столтенберг 4 квітня висловив підтримку членству України в НАТО. Він сказав: «Майбутнє України — це євроатлантична сім’я».

Наступного дня Генсек пояснив, для того, щоб Україна стала повноправним членом НАТО «необхідні, принаймні, дві речі», одна з яких — здобуття перемоги як суверенної незалежної держави.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *