Резніков очікує, що на саміті НАТО Україну включать до програми Альянсу з аудиту нацзакупівель

По | 28.04.2023

28 квітня. Todaysdays. Міністр оборони України Олексій Резніков очікує, що на Вільнюському саміті НАТО Україна буде включена до програми співпраці з Агенцією НАТО з підтримки та постачання. Про це він заявив під чам пресконференції, передає кореспондент Todaysdays.

Цитата

«Я маю надію, що на саміті НАТО у Вільнюсі в липні буде оголошено про включення України до пакету програм НАТО, зокрема National Procurement Review (Програма огляду національних закупівель Агенції НАТО з підтримки та постачання — ред.). Ми зайдемо в цю програму, я в цьому навіть не сумніваюсь. Це буде одним із системних кроків, які наближають нас до участі в Альянсі де-юре», — заявив Резніков.

Деталі

Програма спрямована на аудит та аналіз систем закупівель для оборонної сфери, підготовку відповідних фахівців, та розробку рекомендацій.

Окрім того, міністр повідомив, що при Міноборони створено Офіс з підтримки змін. Очолила його Юлія Макушевська. Міністр очікує, що Офіс допоможе виявляти корупційні ризики з тим, щоб їх усувати.

Раніше

Міністр оборони України Олексій Резніков обговорив з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом «низку конкретних проектів» перед самітом Альянсу у Вільнюсі цього літа, і висловив сподіванння на пришвидшення політичних рішень щодо інтеграції України в НАТО.

Він також позитивно оцінив отримання «зеленого світла» для тісної співпраці України з Агенцією НАТО з підтримки та постачання (NSPA), агентством закупівель Альянсу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *