Страта українського бійця: в ЄС наголосили на «твердому зобов’язанні» притягнути воєнних злочинців до відповідальності

По | 12.04.2023

КИЇВ. 12 квітня. Todaysdays. Європейський Союз обіцяє притягнути до відповідальності винних у воєнних злочинах в Україні, після того як у мережі з’явилося відео страти українського бійця. Про відповідне » тверде зобов’язання» наголосила речниця ЄС Набіла Масралі, пише Todaysdays з посиланням на CNN.

Цитата

«ЄС підтверджує своє тверде зобов’язання притягнути до відповідальності всіх виконавців і пособників воєнних злочинів, скоєних у зв’язку з агресивною війною росії проти України», — заявила Массралі.

Деталі

Її оголошення є відповіддю на два відео, оприлюднені в соціальних мережах, на яких зображені обезголовлені українські солдати.

«Якщо це підтвердиться, це ще одне брутальне нагадування про нелюдську природу російської агресії. Вбивство військовополонених є дуже серйозним порушенням Женевської конвенції і ще раз демонструє повне ігнорування росією міжнародного права, зокрема міжнародного гуманітарного права», — наголосила речниця.

Нагадаємо

Увечері 11 квітня в соцмережах почало поширюватися відео, яке опублікували рашисти, де обезголовлюють українського військового. CNN також виявило ще відео, де рашисти жорстоко страчують українських військових.

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні відреагувала на кадри страти українського військового і зазначила, що порушення міжнародного гуманітарного права мають бути розслідувані, а винні — притягнуті до відповідальності.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *