Україна розірвала ще низку угод з рф та білоруссю

По | 10.04.2023

10 квітня. Todaysdays. Україна розриває ще низку угод з рф та білоруссю — відповідні проекти законів ухвалила Верховна Рада, передає Todaysdays.

Деталі

Верховна Рада України прийняла в цілому урядовий Проект Закону про припинення дії угоди між Кабінетом міністрів України та урядом республіки білорусь про співробітництво в галузі технічного захисту інформації та Протоколу між Кабінетом міністрів України та урядом республіки білорусь про внесення змін до угоди між Кабінетом міністрів України та урядом республіки білорусь про співробітництво в галузі технічного захисту інформації, підписаної в Мінську 22 січня 2003 року (реєстр. № 0179 від 29.11.2022 р.)

Законопроект у зв’язку з докорінною зміною обставин та в рамках подальшої міжнародної ізоляції республіки білорусь у зв’язку з її активним сприянням повномасштабному військовому вторгненню рф в Україну передбачає:

припинення в установленому порядку дії Угоди між Кабінетом міністрів України та урядом республіки білорусь про співробітництво в галузі технічного захисту інформації;

припинення дії Протоколу між Кабінетом міністрів України та урядом республіки білорусь про внесення змін до угоди між Кабінетом міністрів України та урядом республіки білорусь про співробітництво в галузі технічного захисту інформації.

Угодою визначаються юридичні та організаційні засади забезпечення технічного захисту інформації, проведення консультацій і обміну досвідом по вдосконаленню забезпечення технічного захисту інформації, а також здійснення співробітництва в галузі розробки і використання нормативно-правових актів у галузі технічного захисту інформації, надання послуг з питань контролю за станом технічного захисту інформації.

За — 288 голосів народних депутатів України.

Крім того, Верховна Рада України прийняла в цілому урядовий Проект Закону про припинення дії Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації про порядок перетинання українсько-російського державного кордону жителями прикордонних регіонів України та Російської Федерації (реєстр. № 0181 від 05.12.2022 р.)

Припинення дії Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом РФ про порядок перетинання українсько-російського державного кордону жителями прикордонних регіонів України та РФ сприятиме посиленню державного контролю в’їзду та перебування в Україні громадян рф в умовах загроз національній безпеці України.

ЗА — 283 голоси народних депутатів України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна вийде зі ще однієї угоди з СНД: у ВР зареєстрували законопроект

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *