Волинська облрада проголосувала за заборону упц мп в області

По | 11.04.2023

11 квітня. Todaysdays. Волинська обласна рада у вівторок проголосувала за заборону діяльності упц (мп) на території області. Про це інформує Суспільне з сесійної зали, передає Todaysdays.

Деталі

Повідомляється, що депутати також підтримали текст звернення до вірян упц із закликом розірвати будь-які зв’язки з російською православною церквою.

Проєкт рішення про заборону упц (мп) на території Волині, як вказано, підтримали 54 депутати. Рішення ухвалили одноголосно.

Згідно з ним депутати вирішили:

Звернутися до президента із проханням визначити законопроєкт «Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій» невідкладним і позачергово розглянути його у Верховній Раді;
Заборонити діяльність упц (мп) (офіційно зареєстрованої як Київська митрополія Української православної церкви) на території Волинської області;
Рекомендувати Волинській обласній військовій адміністрації розірвати договір оренди (користування) на комплекс споруд з релігійною організацією «Святогорський успенський зимненський ставропігіальний жіночий монастир Волинської області» та відповідні договори з іншими релігійними громадами упц мп, що користуються храмами, які є пам’ятками архітектури.

Доповнення

Сьогодні депутати Луцької районної ради у Волинській області 31 голосом проголосували за заборону діяльності упц (мп) на території Луцького району.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *