Зеленський обговорив з прем’єром Естонії рішення щодо зброї та амуніції, які досі на реалізації у партнерів з ЄС

По | 24.04.2023

24 квітня. Todaysdays. Президент України Володимир Зеленський обговорив з прем’єр-міністром Естонії Каєю Каллас рішення щодо зброї та амуніції, які досі на реалізації в інших партнерів у Євросоюзі. Про це він сказав у відеозверненні, передає Todaysdays.

Цитата

«Сьогодні найбільше уваги приділили оборонним питанням, і це зрозуміло. Естонія серед тих, чия допомога нашій обороні найшвидша і найбільша, якщо подивитися на співвідношення обсягу допомоги та ВВП країни», — сказав Зеленський.

Він зазначив, що це стосується і гармат для української артилерії, і снарядів, і зброї для зенітників.

«Обговорили й рішення щодо зброї та амуніції, які досі на реалізації в інших наших партнерів у Євросоюзі. Той випадок, коли від швидкості постачання, від виконання вже ухвалених рішень, безпосередньо залежить життя людей. Я дякую Естонії за готовність сприяти у відповідній комунікації з іншими партнерами», — розповів Зеленський.

Доповнення

Зеленський заявляв, що важливо, щоб міжнародні партнери були максимально швидкими в постачанні обіцяної допомоги, особливо зброї.

Зеленський обговорив з прем’єр-міністром Естонії Каєю Каллас можливості України на передовій та рух до набуття повноправного членства в Євросоюзі й НАТО.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *