Данія готова навчати українських пілотів винищувачів — Стефанчук

По | 20.05.2023

КИЇВ. 20 травня. Todaysdays. Данія готова навчати українських пілотів керувати винищувачами F-16. Про це повідомив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук після розмови з виконувачем обов’язків міністра оборони Данії Троельсом Люнд Поульсеном, передає Todaysdays.

Цитата

«Гарні новини від наших данських друзів та партнерів. Данія готова навчати українських пілотів керувати винищувачами F-16! Данія вже найближчим часом розпочинає обговорювати конкретний план навчання наших пілотів. І для Данії це буде пріоритетне завдання!

Дякую в.о. міністра оборони Данії Троельсу Люнд Поульсену, з яким я сьогодні мав зустріч, за це рішення! Це ще один важливий крок для наближення нашої Перемоги», — написав Стефанчук.

Деталі

Руслан Стефанчук також повідомив, що мав зустріч з Її Величністю Королевою Данії Маргрете ІІ та подякував країні за постійну й надійну підтримку України.

«Королева Данії Маргрете II неодноразово заявляла про підтримку України та Українського народу. І сьогодні я почув побажання якнайшвидшого закінчення цієї війни й щирі вітання мужнім українцям та українкам.

Багато говорили про історію, яка пов’язує наші країни. Але ще більше — про майбутнє, зокрема, про відбудову України. Данія — один із лідерів за обсягами фінансової допомоги нашій державі.

Вкрай важливо, що нещодавно створений Фонд на підтримку України передбачає як кошти на відновлення України, так і залучення данських компаній до відбудови українських міст», — зауважив Голова ВР.

Він додав, що Данія також однією з перших підтримала ініціативу так званого патронату над відновленням зруйнованих міст. І сьогодні таке партнерство вже налагоджено з Миколаєвом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Португалія приєдналася до української авіаційної коаліції — Кулеба

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *