Делегації України та Словенії провели зустріч: обговорили визнання Голодомору геноцидом українського народу

По | 21.05.2023

21 травня. Todaysdays. Українська делегація на чолі з першим заступником Голови Верховної Ради України Олександром Корнієнко провела зустріч з делегацією Словенії у рамках NATO Parliamentary Assembly. Про це написав Олександр Корнієнко на своїй сторінці в Facebook, пише Todaysdays.

Цитата

«Провели зустріч з делегацією Словенії — діалог у рамках NATO Parliamentary Assembly є додатковою можливістю узгодити подальші спільні дії для протидії викликам і загрозам, які несе агресія rосії проти України.

Наголосив на важливості визнання Голодомору 1932-1933 років актом геноциду Українського народу — розраховуємо на прийняття відповідної резолюції Державними зборами Словенії», — написав Корнієнко.

Деталі

Також сторони обговорили вплив росії на країни Глобального Півдня та Близького Сходу.

«Проінформував про роботу української сторони на 146-ій Асамблеї Міжпарламентського союзу — представники держав із цих напрямів почали нас слухати та чути», — додав перший заступник Голови ВР.

Крім того, Корнієнко зазначив, що обговорювалися й механізми задля компенсації російською федерацією збитків, завдані Україні.

Нагадаємо

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук зустрівся з Міністром підприємництва Данії Мортеном Бедскоу – основну увагу під час розмови приділили питанням відбудови України та інвестицій.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *