Екскомандир вагнера, який просив притулку в Норвегії, хоче повернутися до росії

По | 18.05.2023

КИЇВ. 18 травня. Todaysdays. Колишній командир групи вагнера, який шукав притулку в Норвегії після перетину російсько-норвезького кордону в січні, заявив у середу, що хоче повернутися до росії, хоча вважає, що це може становити небезпеку для його життя. Про це пише Reuters, передає Todaysdays.

Деталі

Андрій Медведєв в одному з кількох відеороликів, розміщених на YouTube, сказав, що сам вирішив, що хоче повернутися на батьківщину.

26-річний чоловік сказав, що почуває себе «якимось хлопчиком у великій грі», частиною якої він більше не хоче бути.

«Нещодавно я вирішив, що готовий повернутися до російської федерації. Я звернувся до посольства росії в Осло за допомогою, щоб полегшити моє повернення», — сказав Медведєв, додавши, що він зробив це рішення самостійно.

У відео він вказав, що передасть документи, які, на його думку, допоможуть полегшити його повернення.

«Я сподівався, що зможу знайти тут мир і спокій, що зможу залишити позаду всю політику, війну, армію», — додав Медведєв.

«Побачимо, що буде в росії. Якщо мене вб’ють, добре. Якщо не вб’ють, велике спасибі. Якщо виживу, то велике дякую».

Доповнення

У січні він утік із росії через її кордон із Норвегією.

Його історія потрапила до заголовків газет у всьому світі як приклад дезертства, стверджуючи, що воював на боці групи найманців вагнера в Україні.

На той час Медведєв сказав, що шукає притулку в Норвегії, бо побоюється за своє життя після того, як став свідком убивства та жорстокого поводження з російськими військовополоненими.

У квітні він був засуджений за участь у бійці в барі в Осло та носіння пневматичної зброї.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *