G7 підтвердили, що продовжуватимуть підтримку України та вживатимуть заходів для «підвищення витрат» рф

По | 21.05.2023

20 травня. Todaysdays. Країни «Групи семи» (G7) на саміті у японському місті Хіросіма вчергове засудили російсько-українську війну та підтвердили намір продовжувати та посилювати підтримку України, вживати заходів для «підвищення витрат» росії. Про це ідеться у поширеному 20 травня комюніке за підсумками переговорів лідерів на зустрічі, передає Todaysdays.

Деталі

У заяві йдеться, що країни «Групи семи» «найрішучіше» засуджують агресивну війну росії проти України, яка є «серйозним порушенням міжнародного права, зокрема Статуту ООН». Вони додали, що російська війна є «загрозою для всього світу» і йде всупереч фундаментальним нормам, правилам і принципам міжнародного співтовариства.

Крім цього, вони знову підтвердили «непохитну» підтримку України «стільки, скільки буде потрібно» для встановлення справедливого миру.

Цитата

«Ми опублікували Заяву лідерів G7 щодо України, і з чітким наміром і конкретними діями, викладеними в ній, зобов’язуємося посилити нашу дипломатичну, фінансову, гуманітарну та військову підтримку для України, збільшити витрати для росії та тих, хто підтримує її військові зусилля, а також продовжувати протидіяти негативному впливу війни на решту світу, зокрема на найбільш вразливі верстви населення», — наголосили в комюніке.

Нагадаємо

Лідери країн «Групи семи» (G7) у комюніке за підсумками переговорів глав держав та урядів у Хіросімі зобов’язалися продовжувати військову та іншу підтримку України «стільки, скільки потрібно». 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *