Генпрокурор України зустрівся з сенатором Гремом: обговорили протидію «групі вагнера»

По | 27.05.2023

27 травня. Todaysdays. Генеральний прокурор України Андрій Костін у Києві провів зустріч з сенатором Ліндсі Гремом. Серед іншого, обговорили й протидію злочинній діяльності «групи вагнера». Про це пише Todaysdays за інформацією оприлюдненою Офісом Генпрокурора України.

Деталі

Як зазначається, на зустрічі також були присутні заступник Голови Місії у Посольстві США в Україні Крістофер В. Сміт та заступник директора INL у Києві Ерік Пагнер.

Андрій Костін подякував за тверду позицію на підтримку України та її боротьби за справедливість і притягнення до відповідальності держави-агресора — росії.

Сторони також обговорили системну співпрацю щодо протидії злочинній діяльності «групи вагнера» в Україні та за її межами.

Крім того, мова йшла про можливість спрямування конфіскованих США у російського олігарха 5,4 млн доларів на реабілітацію українських захисників.

«Ми повинні домогтися покарання тих, хто організував і фінансує цю війну, та змусити їх заплатити за всю шкоду та всі заподіяні страждання», — підкреслив Костін.

Нагадаємо

Офіс Генпрокурора повідомив, що в Україні понад 1467 дітей постраждали внаслідок повномасштабної війни, яку розпочала росія. 483 дитини загинуло та понад 984 отримали поранення.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *