Голова Єврокомісії закликала надати Україні далекобійну зброю

По | 31.05.2023

31 травня. Todaysdays. Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн закликала «тих, хто може» надати Україні артилерію та системи озброєння великої дальності. Про це вона сказала під час виступу в середу на форумі Globsec у Братиславі, передає Todaysdays.

Цитата

«Нагальна потреба – ви це знаєте – це військова допомога для підтримки зусиль українських збройних сил. Ось чому ми тільки-но запропонували документ про виробництво боєприпасів — ми називаємо його ASAP. Ми хочемо підштовхнути нашу оборонну промисловість до збільшення виробництва гостро необхідних 155-міліметрових та 152-міліметрових артилерійських снарядів. А ті, хто можуть, повинні надати артилерію та системи озброєння великої дальності, які можуть допомогти Україні вирівняти розрив на полі бою в дальності до сил вторгнення», — сказала фон дер Ляєн.

Деталі

Вона додала, що підтримка також потрібна для бойової підготовки українських сил. «Держави-члени роблять багато, і ми, на європейському рівні, теж робимо свою частку. До кінця року ми підготуємо 30 тисяч військовослужбовців та жінок-військовослужбовців», — зазначила голова Єврокомісії.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Європейський Союз готовий надати Україні 1 мільйон снарядів для артилерії.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *