Китай все ще проводить поліцейські операції в Німеччині – міністерства

По | 16.05.2023

КИЇВ. 16 травня. Todaysdays. Служба безпеки вважає, що Китай все ще проводить поліцейські операції на території Німеччини, хоча Пекін запевнив Берлін у лютому, що припинив це робити, заявили у понеділок міністерства закордонних справ та внутрішніх справ Німеччини, передає Todaysdays.

Цитата

«Органи безпеки продовжують вважати, що в Німеччині є дві так звані закордонні поліцейські ділянки», — заявив представник МВС на черговій пресконференції.

У листопаді Берлін закликав Пекін закрити поліцейські дільниці у країні.

«Китайська сторона відповіла нам на початку лютого і повідомила, що ці так звані «заправні станції», як їх називала китайська сторона, були закриті», — сказав представник МЗС, додавши, що Берлін все ще веде переговори з Пекіном на вирішення питання.

Представник міністерства внутрішніх справ пояснив, що поліцейські ділянки, були «не стаціонарними офісами, а мобільними об’єктами», з яких китайські та не китайські громадяни виконували «офіційні обов’язки» від імені Пекіна.

Німеччина переглядає свої двосторонні відносини з Китаєм на тлі обережності щодо Пекіна як стратегічного суперника, попри те, що він залишається найбільшим торговим партнером Берліна.

Доповнення

У квітні Міністерство юстиції США звинуватило двох громадян Китаю у спробі створити закордонну поліцейську дільницю у Нью-Йорку від імені відділення Міністерства громадської безпеки Китаю.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *